Camping Quinta de Odelouca, Algarve Camping Quinta de Odelouca, Algarve

Dagdromen mag

Quinta de Odelouca is een natuurcamping met 25 plaatsen, deels terrasvormig en deels vlak. Omgeven door mooie heuvels geniet u in de schaduw van de olijfbomen van de ultieme rust, het schitterende uitzicht, de vogels en de wilde bloemen. In de zomeravond zit u onder een dak van miljarden sterren. En wanneer ze eens niet zichtbaar zijn komt dit alleen door de maan die groot en bleek achter de heuvels opkomt.

Het weer in de Algarve

In de Algarve schijnt de zon gemiddeld 300 dagen per jaar, het heeft de meeste zonuren van Portugal. Nu kan het hier ook wel eens regenen natuurlijk. Maar hier is het letterlijk: na de regen komt er weer uitbundige zonneschijn. Bekijk het actuele weer op onze weerpagina.
Camping Quinta de Odelouca, Algarve

Zwembad met schaduw

Bij het zoutwater zwembad (12x6m) is een grote veranda waar je heerlijk in de schaduw kunt zitten en genieten van het uitzicht.
De nachten zijn koel, in de zomer is het 's nachts meestal zo'n 15 - 18 graden C.

De meeste plaatsen hebben schaduw van de olijfbomen, maar in de warmere en droge maanden mei t/m september is het aan te raden extra faciliteiten mee te nemen voor meer schaduw (luifel, tarp of parasol). Er staat, ook in de zomermaanden, altijd een aangenaam briesje dat voor verkoeling zorgt. Vanwege het rurale karakter is het gebruik van air conditioning op de camping niet toegestaan.

Houtskool barbeque

Vanaf begin mei t/m eind september valt er doorgaans geen druppel regen. Vanwege brandgevaar zijn daarom barbeques op houtskool alleen toegestaan in de maanden februari t/m april. Barbeques op gas mogen natuurlijk wel. Open vuur is in de hele Algarve niet toegestaan en daar wordt streng op toegezien door de brandweer van de Algarve.
Camping Quinta de Odelouca, Algarve Camping Quinta de Odelouca, Algarve

Openingstijden

Camping Quinta de Odelouca, Algarve Quinta de Odelouca is van 1 februari tot 30 september geopend.
Openingstijden van de receptie en aankomsttijden:
- februari t/m april van 8.30h - 19.00h;
- mei en september van 8.00h - 20.00h;
- juni t/m augustus van 8.00h - 21.00h.

Vertrekken is mogelijk vanaf 8.00h.
Wanneer u ons 1 dag ervoor vertelt dat u vertrekt, dan ligt de volgende ochtend alles klaar.
Vertrektijd: maximaal tot 12.00h (alle seizoenen), bij later vertrek (mogelijk tot 18.00h) betaalt u een halve dag extra.
Camping Quinta de Odelouca, Algarve

Faciliteiten

Wij bieden u:
Elektriciteit (10 amp.), gratis WiFi op de hele camping, gratis zoutwater zwembad, schoon toiletgebouw, voorzieningen voor minder validen en babyaankleedtafel, gratis warm water,gebruik wasmachine tegen vergoeding, stortpunt voor chemisch toilet, wandel-, fiets- en autoroutes, toeristische informatie over de leukste plekjes, stranden en activiteiten in de Algarve.
Honden zijn toegestaan, mits ze op de camping permanent zijn aangelijnd en geen overlast veroorzaken. Ze kunnen heerlijk spelen en ravotten buiten het campingterrein en zwemmen in de Odelouca. U kunt uw hond niet meenemen naar het sanitairgebouw, het terras en het zwembad. Hou er rekening mee dat honden in de Algarve op het strand niet zijn toegestaan en dat het in de zomermaanden te warm voor ze kan zijn.

Aanmelden

Het is geen verplichting, maar we vinden het wel prettig als u ons van uw plannen op de hoogte brengt om op Quinta de Odelouca te verblijven. Dit geldt zeker in de maanden mei, juli en augustus of wanneer u plannen heeft om enkele maanden op onze camping door te brengen. Mocht het door omstandigheden niet kunnen, dan is dit niet meteen een probleem! We hebben meestal nog wel een plaats voor u.

Vakantiehuis huren

vakantiehuis te huur in de Algarve

Wij verhuren een authentiek boerenhuis naast onze camping.
Lees er hier meer over.

Campingtarief

Quinta de Odelouca Algarve

Klik hier voor de tarieven van de camping.

Route

locatie camping Quinta de Odelouca Algarve

U kunt Quinta de Odelouca op 2 manieren bereiken:
De korte route is geschikt voor auto's (met aanhanger) en campers korter dan 5-6 meter, de lange route is vooral voor auto's met caravans en campers groter dan 5 meter. Routebeschrijving naar de camping.

Toercamping

Quinta de Odelouca is een echte toercamping, er zijn geen vaste jaarplaatsen. Voor alle langdurige verblijfsperiodes geldt een maximum van een half jaar. Wanneer u enkele maanden op onze camping wilt verblijven dan kunt u het beste eerst contact met ons opnemen.
Op Quinta de Odelouca zijn geen mogelijkheden voor stacaravans, jaarplaatsen of stalling van caravans of campers.