Camping Quinta de Odelouca, Algarve Camping Quinta de Odelouca, Algarve

Routekaartje

Camping Quinta de Odelouca is gesitueerd in het centrum van de Algarve, 30km ten noorden van Albufeira. klik op Google Maps om de exacte locatie te vinden.

COVID-19: Op onze blog kunt u informatie vinden over de eisen die landen stellen aan transit-reizigers.

Lokatie

Camping Quinta de Odelouca ligt ten zuiden van São Marcos da Serra. Er zijn 2 routes:
1. Vanaf IC1: Korte route (2km), geschikt te voet, per (motor)-fiets, voor auto's (met aanhanger) en voor campers tot en met 6 meter download de beschrijving van de korte route (pdf);
2. Vanaf IC1: Lange route (5,5km) voor iedereen met een caravan en voor alle campers langer dan 6 meter. Download de beschrijving van de route (pdf).
Alle routes zijn bewegwijzerd. U kunt beter uw navigatiesysteem uitzetten.

Openbaar Vervoer

Ook reizen met openbaar vervoer naar São Marcos da Serra is mogelijk.
Neem een trein of bus van Faro naar Albufeira of Tunes en (na overstappen) tot aan S.B. de Messines. Of neem de trein van Lissabon naar SB de Messines of Tunes.
Daar neemt u een bus naar São Marcos da Serra (2x per dag) of u belt een taxi die u rechtstreeks naar de camping brengt.
Meer informatie vindt u op deze websites: www.cp.pt (trein), www.rede-expressos.pt (intercity bus door heel Portugal) en www.eva-bus.com (regionale bus).
Download bus- en treinoverzicht naar São Marcos da Serra.(pdf).

Korte route.
37.35181, -8.36351
N 37 21.109, W 8 21.811
N 37°21'6.5", W 8°21'48.6"
Wanneer u uit het zuiden komt, mag u niet linksaf slaan! Rij in dat geval 200m. door naar de afslag Monchique/ São Marcos da Serra en rij over het viaduct naar de andere kant van de IC1.

Lange route.
37.33823, -8.35206
N 37 20.294, W 8 21.124
N 37°20'17.6", W 8°21'7.4"
Deze coördinaten zijn van de blauwe brug over het spoor, 400m. ten noorden van Montes das Pitas (en 2 km ten zuiden van São Marcos da Serra). Zet nadat u over de blauwe brug bent gereden, uw navigatiesysteem uit. Navigatie stuurt u de verkeerde kant op, dus volg alleen onze aanwijsborden.

Tip

Elektronische tolwegen

Wanneer u in het noorden van Portugal binnenkomt via de snelweg, dan moet u zorgen dat u aan de grens een E-ticket neemt (volg het bord Foreigners). Dit geldt ook als u in het uiterste zuiden op de A22 de Algarve binnen komt: ook hier moet u aan de grens een E-ticket nemen (volg het bord Foreigners).
Rijdt u via Badajoz, ter hoogte van Lissabon, Portugal binnen (A6), dan komt u automatisch op een gewone tolweg. D.w.z.: u neemt een kaartje en u betaalt pas als u eraf gaat (zelfde systeem als in Frankrijk).
Ook de A2 (noord- zuid) is een gewone tolweg. We hebben het voor u in een document gezet dat u hier kunt downloaden.
Op de officiële website van Portugal vindt u ook informatie: Website E-ticket Portugal (alleen in het Engels). U kunt daar ook een .pdf met de kosten per traject downloaden.

Tip

Campings onderweg - wintercampings

Voor de wintercampings in Frankrijk, Spanje en Portugal adviseren we om bij reisverslagen te kijken op internet, er zijn al heel veel reizigers u voor gegaan naar het zuiden. U kunt ook op
www.campingo.com
kijken en bij de zoekfunctie "wintercamping Frankrijk, Spanje of Portugal" in tikken.
En tenslotte: praat veel met anderen onderweg, zij hebben vaak gouden tips!
We wensen iedereen een goede reis.