Camping Quinta de Odelouca, Algarve Camping Quinta de Odelouca, Algarve

Wandelen in de Algarve

Het heuvelige achterland van de Algarve is een genot om in te wandelen. Tijdens de wandelingen kunt u genieten van een buitengewoon landschap met mooie vergezichten. In het voorjaar is de omgeving vol met kleuren door de prachtigste wilde bloemen. Overal bloeit rozemarijn, heide, lavendel en cistus. De heuvels zijn bedekt met kurkeiken (sobreiros), steeneiken (azinheiras) en “medronheiros”. Turquoise met oranje gekleurde bijeneters, nachtegalen en felgele wielewalen begeleiden u op uw tochten. IJsvogeltjes vliegen langs de beken. Maar ook ooievaars en adelaars leven in deze omgeving. U kunt ze zomaar tegenkomen.
Camping Quinta de Odelouca in de zomer, Algarve

Tussen 2 Serra's

Omdat onze natuurcamping centraal in de Algarve ligt, kunt u overal in de heuvels wandelen. Quinta de Odelouca ligt in een grote vallei tussen 2 serra's: de "Serra de Monchique en de "Serra do Calderão", ook wel "Serra do Mû" genoemd. Mogelijkheden te over voor mooie tochten!
Ook direct vanaf de camping hebben we een keur van mooie wandelingen op papier uitgezet. Daarnaast hebben we ook nog enkele wandelingen over de kliffen van de zuidkust en de westkust. Vooral die van Nossa Senhora da Rocha is prachtig.
Download een overzicht van ons wandelaanbod.

Camping Quinta de Odelouca, Algarve

Via Algarviana

Quinta de Odelouca ligt dicht bij de 'Via Algarviana', Grande Rota (GR13) do Algarve over 240 km. Wij kunnen een transfer over een deel van de Via Algarviana verzorgen (het traject tussen Alte en Monchique met 3 etappes). U kunt deze pittige trajecten afwisselen met dagen met kortere wandelingen vanaf onze camping. Hou er rekening mee dat in de maanden juli en augustus het geen goed wandelweer is, behoudens 's morgens vroeg tussen 6.00h en 10.00h. Er zo vroeg op uit trekken heeft overigens ook zijn charmes!