huis huren algarve portugal

De bouw is begonnenů de camping draait door

Donderdag 30 september 2010

Afgelopen periode stond in het teken van de vloerverwarming. Overal lagen buizen en als je door het huis liep, kreeg je het gevoel op eieren te lopen. In de foto's hieronder zien jullie hoe het wordt aangelegd.
De regelunit komt in de kast onder de buitentrap. De zonnepanelen zijn anders dan die voor het warme water. De zonnepanelen die hier gemonteerd worden zijn veel dunner en werken via warmtewisseling.


De vorige keer was ik vergeten te vertellen dat we ook nog een paar schoorstenen moeten uitzoeken. Nu, ze zijn er te kust en te keur! Van Paulo kregen we de opdracht om te kiezen voor iets met grote gaten (maar wat zijn grote gaten?)en niet al te zwaar, vanwege het houten dak (maar ze zijn allemaal loeizwaar). En Irineu vond dat we het beste voor een vierkante konden kiezen (terwijl wij een ronde leuker vinden).
Kortom....we zijn er nog niet uit!

We zaten al lang op een idee, om een tegeltableau in de muur te laten metselen. we wilden graag het oude huisje in herinnering houden en voor altijd vereeuwigen.
Na enig researchwerk en bij verschillende pottenbakkerijen te hebben gekeken, hebben we gekozen voor "Olariaporches" (Potteryporches) in Porches.
Eerst zijn er wat schetsen gemaakt door Julie. We waren meteen onder de indruk. Na wat kleine wijzigingen konden we na een paar weken langs komen om het ongebakken resultaat te bekijken.
Wat jullie hier dus zien op de 4e foto rechtsonder moet nog in de oven. Volgende keer laten we zien hoe het eindresultaat is geworden!

De veranda verandert nu elke dag. Hij is bijna klaar om getegeld te worden.


Ondertussen zijn we ook bezig om de goede kleur uit te kiezen voor de 'molduras'. Dat is nog niet makkelijk! We switchen van de ene kleur naar de andere. Maar er zijn er 2 favoriet: de meest rechtse en de meest linkse.
Binnenkort zien jullie wel waar we voor gekozen hebben.


....wordt vervolgd.... terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - Ontspannen vakantie in de Algarve.