huis huren algarve portugal

De bouw is begonnen… de camping draait door

Vrijdag 17 september 2010

Wij zijn een paar dagen in Nederland geweest om een paar leuke familieomstandigheden te vieren: de geboorte van een kleindochter en een bruiloft.
Voor zover wij wisten zou in onze afwezigheid de vloerverwarming gelegd worden.
Maar in plaats daarvan zijn de mannen begonnen met het betegelen van de muren. Helaas niet helemaal zoals wij het in ons hoofd hadden. Op een aantal onderdelen en muren moeten kleine tegeltjes. Dus het moest er deels weer uit.
De schoorsteen in de keuken is nu af en om de meeste ramen en deuren zitten 'molduras', sierranden die straks in een afwijkende kleur worden geschilderd.
Ook zijn we alweer aan het breken in de nieuwbouw. De stortplaatsen voor het chemisch toilet krijgen er een toiletdoorspoelsysteem bij, waardoor het nog beter functioneert.
(De mannen zijn er nu toch, dus beter nu dan later.)


Ondertussen gaat Marçio vrolijk door met tegelen. We hebben de kleine tegeltjes waarmee een douchewand en een sierrand wordt gemaakt, inmiddels besteld (na weer eerst een rondje Algarve om te kijken of er ergens anders sneller geleverd kon worden. Maar dat was niet het geval.)
Het zijn dit soort dingen die onze dagen goed gevuld maken. Er moet zoveel uitgezocht en besteld worden, dat we er zo langzamerhand wel een beetje genoeg van krijgen. De auto maakt overuren en wij ook. Gelukkig is het einde in zicht. Alleen de binnendeuren moeten nog uitgezocht worden en nog wat kledingkasten.
Inmiddels is Antonio, de loodgieter bezig geweest om de kranen in onze badkamer opnieuw te installeren. Dit was voor hem een groot probleem, omdat we een afwijkende kraansoort hadden uitgezocht, waarvan hij absoluut niet begreep hoe dit gemonteerd moest worden. Toen we hem vertwijfeld met onze thermostatische douchekraan ergens achter op het terrein zagen staan, leek het ons toch beter om in te grijpen en Paulo te bellen. Antonio kon wel wat hulp gebruiken!
Enfin, inmiddels zit alles erin. We hopen dat straks alles goed zit, maar dat kunnen we pas uittesten als alles getegeld is.
Ook de wastafelonderbouw is al 2x afgebroken en weer opgebouwd, evenals de badombouw.
We hebben het bad daarom alvast bij de leverancier opgehaald, zodat 'live' kon worden uitgevogeld, hoe alles moest passen. Zoals het er nu in zit lijkt het allemaal toch voor elkaar te komen.
Ook de buitentrap die naar het dak van het sanitairgebouw leidt, is al 3x op de muur getekend. maar nu definitief, want we hebben de traptegels gekocht en dat als standaardmaat genomen. Hoeven we straks gelukkig niet meer op de ladder heen en weer naar het dak. Want dat moet toch regelmatig: we hebben alle (zend)apparatuur voor de telefoon, routers etc., tijdelijk op het platte dak gezet, omdat het huis nog niet klaar is.
Ook de automatische schakelaar voor de verlichting in het douchegebouw zit op het platte dak. Hier moeten we nog vaak mee aan de slag, want het slaat te laat aan. We gaan het binnenkort demonteren en naar de andere kant van het dak brengen (gericht op het oosten). We hopen dat het dan beter functioneert.
Hier zien jullie een voorproefje van afstand hoe het huis er aan de voorkant uitziet.
En als afsluiter een mooie zonsondergang.

....wordt vervolgd.... terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - links - sitemap - Ontspannen vakantie in de Algarve.