huis huren algarve portugal

De bouw is begonnenů de camping draait door

Zaterdag 23 oktober 2010

Het begint er nu toch echt op te lijken!
De buitentrap is in 1 week opgebouwd. Eerst is de bekisting gemaakt om de trap te storten en vervolgens is hij afgewerkt en wordt er voor de veiligheid een muurtje langs gebouwd. Het is een zaligheid om zo naar het dak te kunnen lopen en niet meer op de ladder te hoeven.Op de foto hierboven zien jullie dat we inmiddels ook de schoorstenen hebben gekozen. Ze staan te wachten op montage. Maar eerst moet aan de binnenkant nog de kachel op een 'bancada' gebouwd worden. Daarvoor hebben we platen van 'molianos', een soort travertin, besteld. Die zijn inmiddels ook bezorgd.
Helaas hebben Bert en ik bij de berekening een foutje gemaakt (we hadden aan beide zijden 2cm bij moeten tellen, om de zijkant in de muur te frezen en vast te zetten). Hierdoor krijgen we problemen met de stopcontacten die er al zitten.Maar na wat overleg met Louis, de electricien en Irineu is besloten om aan beide zijden muurtjes te bouwen om de stopcontacten heen. Dit zal er ook niet slecht uit zien denken we.
De veranda ligt er inmiddels prachtig bij. Hij is compleet getegeld met 3x een apart vak met kleine steentjes. Het is mooi geworden! Fakner legt hier de laatste hand aan het voegen.
En wat ook mooi is geworden is het tegeltableau op de veranda! Na een kleine verandering (de hoofdletter D is een kleine d geworden (zie vorige nieuwsbrief)) is het afgebakken en Irineu had het in een mum van tijd aan de muur geplakt. Als de muur straks wit is, komt het nog beter tot zijn recht.Het steenuiltje dat hier in de olijvenboom zit, is elke avond te horen en te zien op de camping.

In de verte lijkt het of alles bijna klaar is (wat ook zo is). We hebben de verhuizing alvast voorbereid en een verhuisbedrijf gekozen. We denken dat het eind november zover is! Ondertussen doen we via internet allerlei bestellingen, zoals bedden, matrassen, kasten, die we hier toch maar moeilijk in onze smaak kunnen krijgen. Dat kan straks allemaal mooi in een keer meegenomen worden.
Het wachten is op dit moment op de buitendeuren en ramen. Door de economische crisis heeft niemand meer aluminium 'in stock'zegt Paulo. Het duurt allemaal veel langer dan verwacht en het houdt op dit moment ook alles wel een beetje op, zoals het plaatsen van de keuken en het schilderen binnen. Gelukkig zijn er nog veel kleine dingen af te werken, dus de mannen vervelen zich echt niet.
We hebben in de tussentijd nog een foutje ontdekt: er is geen stopcontact in onze badkamer!
Indertijd hebben we de discussie met Louis gehad, waar we die wilden hebben: rechts naast onze wastafels. Maar dat kon volgens Louis niet omdat het dan te dicht bij de douche komt. Blijkbaar moet er 70cm tussen zitten. Ook al komt er een glazen deur tussen.
Enfin, door zijn afwijzing een paar maanden geleden is het om een of andere reden blijven liggen. Maar gelukkig nog net op tijd ontdekt door ons! We hebben nu een alternatief: onder de bancada waar de wastafels op komen. Een prima plek om een scheerapparaat in te pluggen.
Louis orienteert zich hier op de foto waar de elektra vandaan gehaald moet worden. Geen probleem gelukkig.
Irineu verdiept zich op deze foto in de aansluiting van de vloeren in het huis en in de slaapkamer die wij nu als keuken in gebruik hebben. Eerst leek het er op dat er nogal wat verschil in zat, maar gelukkig valt het mee.

Ook in Sapeira gebeurt het een en ander: Er worden diepe gaten gemaakt, wel zo'n 12 meter voor de nieuwe brughoofden. Er is nog steeds de discussie of we nu een dijk krijgen met een brug, of alleen een brug. Niemand weet het. Op een heel portugese manier wachten we dus maar af.
Ondertussen staat het water al op 5 km afstand van ons. Bij Foz de Carvalho, aan de weg naar Monchique is het meer al zo'n 30 meter breed! De foto die hier is genomen is op de plek met de scherpe bocht in de rivier. Dicht bij de plek waar je met de Odeloucawandeling de Odelouca over kon steken. We zijn benieuwd of het deze winter ons zal bereiken. Dat zal van het weer afhangen.


Op dit moment is het alleen nog maar stralend: heerlijke temperaturen met veel zon. Nog steeds zomers weer!
Alleen aan de natuur kun je zien dat het herfst is. De lage avondzon, de bessen die aan de struiken zitten (hier een soort pistache struik) en er komen overal weer kleine bolletjes op.


....wordt vervolgd.... terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - links - sitemap - Ontspannen vakantie in de Algarve.