huis huren algarve portugal

De bouw is begonnenů de camping draait door

Disndag 30 november 2010

Het aantal bouwverslagen per maand neemt nu zienderogen af. Niet dat er niet veel gebeurt elke dag, maar het zijn vaak geen zichtbare dingen. Toch is er alweer veel veranderd en klaar. De trap is volledig in gebruik genomen.

Een verademing omdat we vaak het dak op moesten om de tijdelijke telefoon- en internetaansluitingen te resetten en te controleren. Het functioneert allemaal nog niet optimaal, vooral niet nu er soms regen valt. Was in de zomer de zon de grootste boosdoener en moesten we veel isolatie gebruiken om de apperatuur op het dak niet te laten smelten, nu is water ons grootste probleem. De PT moest de laatste tijd wel erg vaak langs komen. Het geheel is nu voor de zekerheid in een grote zwarte ton waterdicht weggezet. Nog een paar weekjes en dan zijn we hier ook weer vanaf! Dan worden de palen weggehaald en gaat alles definitief de grond in.

Ook onze hoofdbadkamer is zo goed als klaar. In de douche moet nog een glazen deur worden gemonteerd en dan is het af. Hier tegelt Jose de 'bancada' en Antonio legt de laatste hand aan de afvoer.In het weekeinde komen de 2 Brazilianen Fagner en Edi weer om alles te schilderen. Dit gebeurt meestal op zaterdag zodat er niemand in de weg loopt en het karwei in alle rust geklaard kan worden. Nou ja, in alle rustů. Ze zingen en kwebbelen er de hele dag op los. Ze hebben vaak veel plezier met elkaar. Inmiddels is het hele huis van binnen klaar en hebben ze ook het sanitairgebouw van binnen van een definitief verfje voorzien. Nu nog de hele buitenkant.Op 8 november was het een drukte van belang! Er liepen maar liefst 14 mannen rond om alles te installeren en te regelen. De keuken werd gebracht en geinstalleerd. Er liepen 2 elektriciens rond. De loodgieter was er om nog wat dingen in de keuken aan te sluiten. De mannen van de vloerverwarming stonden op het dak (en ja, 1 van de 2 schoorstenen staat er inmiddels op), de laatste buitendeuren werden gebracht en ingehangen en de rest was bouwvakker. Bert doet nog even een snel verfje in de buitentrapkast omdat daar de ENER12 voor de vloerverwarming moet worden geplaatst.

Even dachten we dat we er de volgende week al in konden! Maar helaas, na alle drukte op deze 8 november dag, was het weer lange tijd stil. Er moest nog wat bijbesteld worden voor de keuken en de gootsteen was er ook nog niet. 2 elektriciens zijn ziek (inmiddels is er weer 1 aan de slag), de pijpen voor de vloerverwarming zijn niet op de juiste manier aangelegd op het dak en moeten opnieuw worden gemonteeerd om door het dak te lopen. Het wachten is op een speciale dakpan die de doorvoer moet regelen. De mannen hebben de halve Algarve afgerend om zo'n dakpan nog ergens even snel te kunnen ophalen, maar jammer, hij moet gewoon besteld worden.
Dat de bouwvakkers het rustiger aandoen kun je zien aan de tijd die ze nemen voor de dingen. Er wordt opgeruimd en de laatste hand gelegd aan irrigatie en afwatering om het huis.
Ook de toegangspoort is inmiddels gebouwd.


Irineu heeft tijd en staat met onze 'vizinho' (buurman) Carlos Marques te praten. Carlos is de eigenaar van Casa do Rafael, het vakantiehuis dat we verhuren. Irineu had een klein karweitje voor hem opgeknapt bij Casa do Rafael en dat wordt betaald met een fles medronho.Maar Carlos weet niet dat Irineu echt geen druppel drinkt.
De oude druivenstruik heeft de zomer en het bouwgeweld goed doorstaan. Toch was het beter volgens Irineu om de struik te kortwieken.Dat is inmiddels gebeurd en hij staat nu weer in een keurige plantenbak.


Inmiddels is het hier ook herfst geworden. Ook al kan het overdag nog in de 25 graden zijn (maar ook wel eens 15 graden met regen!), aan de avondzon is wel te zien dat het bijna winter is. Deze plaatjes zijn genomen bij de Odelouca.
En de brug in Sapeira vordert gestaag. Er staan inmiddels enkele hele grote pijlers.


....wordt vervolgd.... terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - links - sitemap - Ontspannen vakantie in de Algarve.