huis huren algarve portugal

De bouw is begonnenů de camping draait door

Dinsdag 4 mei 2010

Zo traag als het in het vorige bouwverslag ging, zo snel ging het daarna. We zijn op 23 april 2010 oververhuisd naar het nieuwe gebouw! Het bouwverfje zit er nog niet compleet op aan de buitenkant, maar dat deert ons niet. De solar voor warm water werkt fantastisch goed en alle gasten zijn supertevreden over het nieuwe gebouw. En wij zelf ook natuurlijk! We hebben echt het gevoel weer een mijlpaal te hebben bereikt.

23 april 2010

Op 23 april is de veranda verplaatst naar de nieuwe slaapkamer, die dit jaar tijdelijk als keuken en kantoor dienst doet. Bert heeft 4 mannen geronseld bij Paulo, zodat elk een paal kon dragen. Dat scheelt een hoop werk in het afbreken en opbouwen. Met z'n allen zijn ze met de veranda aan de wandel gegaan en hebben hem op zijn nieuwe plek gezet. Gelukkig stond er geen wind...

Op de zelfde dag is het sanitairgebouw feestelijk geopend door onze meest trouwe gasten Jan en Amadea, die hier al weer voor de vierde keer in het voorjaar zijn. En daar hoort natuurlijk champagne bij!


We zijn al weer een beetje ingericht en voelen ons al weer thuis. Het uitzicht is nog steeds mooi. En we hebben voor het eerst daglicht in onze 'woonkamer'!24 april 2010

Inmiddels is de caravan ook verhuisd naar zijn nieuwe plek. Dat was achteraf gemakkelijker dan we hadden gedacht. We waren erg bang dat het zware ding de berg af zou rollen, maar dat is gelukkig niet gebeurd. Met een beetje passen en meten bleef hij keurig op het vlakke stuk en kon hij omgedraaid worden. Hij staat nu achter het nieuwe gebouw, in onze toekomstige tuin.


2 mei 2010

Een paar weken geleden ontmoette ik een man die de bomen in de vallei aan het zagen was. Hij vertelde dat in dit huisje zijn vader nog had gewoond. En zijn opa en daarvoor nog de vader van zijn opa. De man die ik sprak was zelf 52 jaar. Wij schatten dus dat het lemen huisje tussen de 120 en 150 jaar oud zal zijn. Eigenlijk zouden we het aan de 'vergetelheid' terug moeten geven en het tot ru´ne laten vervallen. Zo hoort het hier, het leem vervalt gewoon weer tot aarde en diende vroeger weer als grondstof voor een nieuw huis. Helaas hebben we er geen tijd voor.
Het oude huisje is intussen compleet 'gestript' en staat nu leeg. Alle wastafels, toiletten, geijsers enz. enz. zijn er uit. Wie er belangstelling voor heeft kan contact opnemen met ons. Alles is nog maar 3 jaar oud en in goede staat.
Het huisje staat er nu wat verlaten bij. Het doet ons wel een beetje zeer dat het er straks niet meer is. Het is al zo oud.
Op de volgende fotos het huisje voor de laatste keer....

De telefoonaansluiting is tijdelijk naar de paal verhuisd.


De nieuw geplaatste olijfbomen beginnen hier en daar al voorzichtig weer uit te lopen. Het valt nog niet mee om de tijd te vinden om ze elke dag water te geven. Maar we doen ons best en soms helpen onze gasten mee.
Intussen vult zich de vallei weer met de mooiste bloementapijten. Ook de oude toegangsweg ligt onder een bloementapijtje. Een prachtig gezicht.
....wordt vervolgd.... ga verder naar volgend bouwverslag terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - links - sitemap - Ontspannen vakantie in de Algarve.