huis huren algarve portugal

De bouw is begonnenů de camping draait door

Zaterdag 17 april 2010

Het wordt tijd om weer eens iets te melden over de bouw. Er heerst een relatieve rust. Er zijn maar weinig campinggasten en dat is even wennen na de drukte van maart, toen we regelmatig 16 plekken bezet hadden. Het doet vreemd aan in april, want tot nu toe was april altijd onze drukste maand.
Helaas is het nieuwe sanitair nog steeds niet in gebruik. Het wachten is alsmaar op het warme water. Ze nemen er ruim de tijd voor om de zonnepanelen te installeren en het lukt ons maar niet om de druk een beetje op te voeren en ze sneller te laten werken.
Dus hebben we tijd om ook alvast andere dingen aan te pakken.

6 april 2010

Rondom het gebouw is 'tout venant' gestort als ondergrond voor de tegels. Bert en Paulo zijn 's morgens al vroeg vertrokken om de tegels op te halen. Er was een partij die we konden overnemen van een Noor die 15 km verderop de 'bush' in woonde. Allemaal zandwegen dus. Maar Paulo had een nieuwe tweedehandse vrachtwagen en die kon het allemaal wel trekken. Het verhaal luidt dat ze met z'n tweeen de wagen hebben volgeladen met alle tegels die er stonden. Moest kunnen. Maar de vrachtwagen kwam niet meer van zijn plaats, want hij moest meteen de helling op. Beetje stenen uitgeladen en weer proberen. Wat niet lukte. Pallets braken omdat ze al te lang buiten hadden gestaan enz. enz. Enfin, om 16.30 uur kwamen ze er weer aan, met midden in de vrachtwagen slechts 3 pallets met stenen. Ze hadden niets gegeten en nauwelijks iets gedronken. Ze zouden immers maar 2 uurtjes wegblijven?

7 april 2010


Inmiddels ligt alles er keurig bij. Naast het pad wordt nog een drainagegeul aangelegd om het teveel aan water weg te werken als het regent.


Op 7 april werd het eerste zonnepaneel geplaatst. Inmiddels staan ze allemaal en zijn ze verbonden met het 2000L opslagvat. Aanstaande maandag 19 april wordt alles getest en hopen we eindelijk het gebouw te kunnen betrekken. Het wordt dus een drukke week de volgende week.
Inmiddels is het stortdepot voor de chemische toiletten al in gebruik.


13 april 2010


Afgelopen weekend zijn we met een schoonmaakploeg door het gebouw getrokken. Enkele goede vriendinnen hebben daarbij geholpen, waar we helaas vergeten zijn een foto van te maken.
Bert heeft bij Aguas de Algarve oude olijfbomen geregeld die gerooid zijn langs de oevers van de Odelouca. Ze werden in plukjes gebracht, maar op 13 april waren ze er allemaal. De eerste 4 konden die dag nog net worden gezet voordat het begon te regenen. Volgende week hopen we er weer mee verder te gaan.

16 april 2010


Omdat we moeten wachten op het afmaken van de zonnepanelen voor het warme water, zoeken we naar karweitjes. Dus wordt er alvast maar een begin gemaakt met de afbraak van het oude huisje. We moeten wel oppassen dat de puinhoop waarin we leven (het dak lekt nogal en daar hebben we deze winter eigenlijk niets meer aan gedaan) niet nog groter te maken.
Een aantal dingen zoals de wasmachine en schoonmaak atributen zijn al overgeplaatst naar het nieuwe gebouw. Ook de schuur is al leeg. Met als gevolg dat we steeds naar spullen lopen te zoeken natuurlijk. Waar hadden we het ook alweer neerglegd? In het hok bij Casa do Rafael, of in het pomphuis, of in het nieuwe gebouw? En bij die laatste moeten we ook nog raden achter welke deur, want iedereen laat overal wat slingeren.
De vallei wordt gelukkig weer steeds groener. Als je er zo doorheen kijkt ziet het er vriendelijk uit. Het is nog steeds wel wennen, dat er zo weinig staat. Maar tot nu toe hebben de vogels er weinig last van lijkt het. Ze zijn allemaal al weer gesignaleerd: koekoek (die is er al meer dan een maand), bijeneters, nachtegaal, wielewaal) het is weer een feest om ze te horen.
....wordt vervolgd.... terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - links - sitemap - Ontspannen vakantie in de Algarve.