huis huren algarve portugal

De bouw is begonnen… de camping draait door

Zondag 20 juni 2010

De bouw van het huis gaat nu weer even razendsnel! Op dinsdag 8 juni werd met het storten van de middenbalk het hoogste punt bereikt.En een paar dagen later (11 juni)werden de eerste vloeren alweer gestort. Met de bouw van het sanitair werd dit nog gedaan met kruiwagentjes cement. Nu gaat nu alle beton in de machine die het ter plekke kan uitstorten.
Op 14 juni hebben Bert en ik de eerste steen gelegd van ons nieuwe huis. Erg symbolisch, want deze steen kunnen we later nooit meer aanwijzen, omdat hij onder een laag stucwerk verdwijnt.Ondertussen is het WK voetbal ook nog gestart. Portugal speelde op 15 juni haar eerste wedstrijd tegen Ivoorkust. We hadden de oude baas Irineu gevraagd of hij het leuk vond dat zijn mannen voetbal konden kijken. Maar hij leek niet zo geinteresseerd. Paulo, zijn zoon leek het echter een leuk idee.
Dus werd de TV op een strategische plek geplaatst. En waar in de ochtend iedereen nog verspreid over het huis aan het metselen was, werden de muurtjes bij de TV ineens heel erg belangrijk!
En wie stond er het dichtst bij? Juist... Irineu! Jammer dat de wedstrijd niet veel opleverde. Al was het soms wel erg spannend (zie foto 4).En hier kun je zien hoe snel alles gaat. Aan het begin van de week is de eerste steen gelegd en aan het einde van de week 18 juni staan alle muren alweer! Het waren weer belangrijke dagen waarin we veel moesten meedenken. De deuropeningen waren op portugese wijze 75cm breed. Pas nadat er een paar deuropeningen klaar waren, kwam Irineu toch nog even controleren bij ons of dit wel de goede maat was.
Nou, eh .. nee dus. Liever wat breder, d.w.z. 90cm. Dit is ook verplicht inmiddels omdat in een nieuw huis er rekening moet worden gehouden met gehandicapten. Deze moeten in een rolstoel elk vertrek van het huis kunnen bereiken.
Ook dachten wij de tekening eigenhandig te kunnen aanpassen voor de badkamer. Wij wilden liever geen bad en geen bidet. Maar ook dat is verplicht, werd nog eens benadrukt door onze nieuwe leverancier van het sanitair (de oude is inmiddels failliet).
Dus moest ook de badkamer weer opnieuw bekeken worden omdat we ook persé een inloop douche wilden hebben. Gelukkig hadden we nog wat ruimte om te schuiven en doet Irineu niet moeilijk wanneer er weer een muurtje moet worden weggehaald en opgeschoven.


....wordt vervolgd.... ga verder naar volgend bouwverslag--> terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - links - sitemap - Ontspannen vakantie in de Algarve.