huis huren algarve portugal

De bouw is begonnen… de camping draait door

6 juni 2010

Het huis vordert gestaag. Elke dag worden er weer nieuwe betonnen palen gestort. De contouren van het nieuwe huis zijn inmiddels goed zichtbaar.En het sanitairgebouw zit in een tijdelijk wit jasje.
De oude oven hebben we toch afgebroken. De zijmuur die aan het huisje vast zat bestond eigenlijk alleen maar uit een paar stenen en veel leem. Dat zou op den duur niet blijven staan. Op de foto kun je goed zien hoe zo'n oven wordt opgebouwd. Onderin worden eerst stenen geplaatst in een vierkant.
Daarbinnen wordt leem gestort. Dan wordt er een vlakke ovenplaat gemaakt waarop weer zand wordt gelegd. Dan worden op het zand de vuurvaste stenen aan elkaar gelegd in een mooi gewelf. Daarboven op komt weer leem met stenen aan de buitenkant om 'massa' te krijgen. En aan het einde wordt er een dak op gelegd. Daarna wordt het zand weer uit de holte geschraapt.
Nu moeten we nog wel iemand vinden die de oven in deze stijl weer op kan bouwen...

Gelukkig is de hectiek er nu wel een beetje af. We hebben weer onze normale werkzaamheden opgepakt. De camping draait lekker, ook al is juni traditioneel een rustige periode. De natuur maakt zich langzaam op voor een warme zomer. Of het dit jaar net zo warm zal worden als vorig jaar valt nog te bezien. Het voorjaar is in ieder geval een stuk koeler. Ondertussen zijn we ook weer begonnen met onze gezellige table d'hôte, waarbij iedereen kan mee eten met wat de pot schaft. Het voelt goed om weer met de dingen bezig te zijn die we leuk vinden.
Ondertussen hebben we ook nog een video-opname gehad van een organisatie in de Algarve. Ze willen daarmee laten zien hoe je vanuit het niets een complete camping kunt opbouwen. Leuk om er aan mee te werken. Maar het was wel spannend om alles in het Portugees te vertellen! Gelukkig zullen ze ook met een voice-over werken. Ze zullen onze stemmen vast en zeker vaak laten uitvagen om er een eigen stem overheen te zetten.
Wanneer alles klaar is komen ze nog een keer terug om alles compleet te filmen.

....wordt vervolgd.... ga verder naar volgend bouwverslag terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - Ontspannen vakantie in de Algarve.