huis huren algarve portugal

De bouw is begonnenů de camping draait door

Zondag 17 januari 2010

Het heeft een tijdje geduurd omdat er niet zoveel nieuws was. De bouw heeft met Kerst en Oud en Nieuw door de regen 14 dagen stil gelegen. Na alle foto's van December met al het water is de vallei nog een aantal keren vol gelopen. Het water kwam zelfs nog hoger te staan. Er kon echt niets meer bij!
In de 1e week van janauri zijn we begonnen met pompen en afvoeren van water. Maar daar konden we wel mee bezig blijven want het bleef regenen. De laatste week is het echter steeds droger. Ook al zijn er nog steeds natte dagen, grote hoeveelheden vallen er niet meer. Op dit moment kunnen we zelfs al weer een beetje in de vallei wandelen met de honden. Maar als je naar Sapeira wilt lopen, moet je nog wel een alternatieve route zoeken. De nieuwe weg heeft door al dit natuurgeweld en met het bouwverkeer behoorlijk wat te lijden gehad. Na alle inspanningen in december om er een mooi, vast wegdek van te maken met de roller, moeten we nu constateren dat we straks weer overnieuw kunnen beginnen. Intussen zijn de mannen gestaag door gegaan met werken, zo gauw het weer kon. Er is in de laatste weken vooral veel loodgieterswerk verricht. We zetten het een beetje in chronologische volgorde.

Vrijdag 8 januari 2010


De loodgieter brengt alle waterleidingen aan. Dit worden de 'controleposten', waarin we elke waterleiding apart kunnen afsluiten.
zondag 17 januari 2010

Afgelopen week zijn alle leidingen in de muren netjes weggewerkt en de bladen gestort voor het afwasdeel in de lavadouro en de wastafels. Ook de afvoeren (goten-'grelhas') zijn grotendeels gelegd. Hoewel dat laatste nog niet helemaal goed gaat. Eerst lagen ze niet goed waardoor de vloerverwarming er niet meer bij kon, nu blijkt dat we 2 verschillende soorten afvoergoten hebben en het niet allemaal past. Morgen moeten we daar weer een oplossing voor vinden. Vandaag, zondag 17 januari, hebben we niets gedaan. Paulo is op ons verzoek nog wel langs geweest om de kwestie met de afvoergoten en nog wat andere belangrijke zaken te bespreken. Vanmiddag bleek dat de jagers, die vorig jaar hun hutje op de berg bij Manuel hebben gebouwd, een feestje te hebben waarvoor we werden uitgenodigd. We vielen met onze neus in de fadomuziek. Prachtige vertellingen werden er door de jagers en hun vrouwen gezongen, onder begeleiding van 2 gitaren en een acordeon. Aan drank (eigen gestookte medronho) en lekkere hapjes (petiscos) geen gebrek. Het was erg gezellig, maar na 2 uur zijn we toch maar opgestapt. We vermoedden dat dit nog wel de hele avond door zou gaan. Helaas hebben we geen foto's kunnen maken.....wordt vervolgd....
ga verder naar volgend bouwverslag
terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - links - sitemap - Ontspannen vakantie in de Algarve.