huis huren algarve portugal

De bouw is begonnenů de camping draait door

Zondag 27 december 2009

Er is deze week niet veel gebeurd. Het regende en regende. En het regende en regende. Er is in anderhalve week tijd ruim 200 mm water gevallen! En dat is te zien ook.


De nieuwe weg heeft het goed gehouden. Onze beek de Fonte Santa stond anderhalve week geleden nog volkomen droog.

Hier zie je de overgang waar Manuel met zijn geiten altijd over heen gaat. De andere foto is genomen bij het pad dat omhoog gaat de berg op.

Op de bouw is er dus ook niet veel gebeurd. Het was al een korte week vanwege Kerstmis, maar op deze manier kon er niet veel gedaan worden. We hebben een forse stroomstoring gehad die een nacht en een halve ochtend duurde door het onweer. En we hadden zelf ook kortsluiting omdat de mannen gewone driewegstekkerdoosjes gebruiken om elektrasnoeren aan elkaar te koppelen. Toen we een van de pompen uit het water visten kwam er een driewegstekkerdoosje achteraan.
Enfin we hebben dagen gepompt. Aan het einde heeft Paulo maar een diepe geul getrokken naar de sloot, zodat het water weg kan lopen.

Het water staat zelfs in het sanitairgebouw. Aan de kruiwagen kun je zien hoe hoog het stond. Zelfs met laarzen aan kwamen we er niet meer doorheen.

Het was ook de week waarin we hemel en aarde bewogen hebben om te zorgen dat tegels en spoelsystemen (fluxometros) werden bezorgd zodat zowel de bouwmannen als de loodgieter verder konden werken. Dus het is op woensdagavond keurig afgeleverd. Maar ja, gewerkt werd er door het water en de kerst toch niet meer.


Door het slechte weer hebben we dit jaar geen kerstbrunch georganiseerd. Maar een lekkere warme gluhweinavond op het terras van Casa do Rafael. Inclusief houtvuurtje. Wat soms wel een beetje rook opleverde, want we hebben zelfs nog bij vrienden wat droog hout bij elkaar moeten sprokkelen. Daarom staan de meesten ook buiten het terras....Niettemin was het erg gezellig.....wordt vervolgd....
ga verder naar volgend bouwverslag
terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - links - sitemap - Ontspannen vakantie in de Algarve.