huis huren algarve portugal

De bouw is begonnen… de camping draait door

Zaterdag 19 december 2009

Het was deze week een week van extremen: Dinsdagnacht was het erg koud. Veel struiken zijn weer bevroren en natuurlijk ook enkele buitenkranen. Gelukkig kon dit met een fohn snel verholpen worden. Donderdag was het een heerlijke 24 graden (!), vrijdag regende het 35 mm en vannacht vroor het weer stevig. Maar deze keer waren we er gelukkig beter op voorbereid. Vandaag zondag, is het weliswaar zonnig maar zal de temperatuur niet veel verder komen dan een graad of 14 en vanavond regent het weer volgens de berichten.

In de bouw heeft deze week een nieuw soort betonmolen zijn intrede gedaan. Ik had nog nooit zoiets gezien dus heb er maar weer foto's van gemaakt.


Eerst grind erin scheppen, door met de molen te draaien.

Vervolgens zand en cement erin, water erbij en omhoog.

tuutje ervoor en lossen maar.....

De mannen staan alweer klaar om het te verdelen over het dak.

Aan de achterkant kan de "Manitou" niet bij de uiterste hoek komen. Maar aan de voorkant krijgt Paulo ook problemen met de electriciteits- en telefoonkabels. Na diverse keren manouvreren en voorzichtig vastzetten op de schuine helling, kon hij er nét bij.De 1e lading marmer is gesneden en gebracht. En vrijwel meteen ook al geplaatst. Ze kunnen hier dus ook best wel 'just in time'.De drempel voor de openslaande deuren van de 'quarto' (slaapkamer), met plasgootje voor de regen.

Deze rare week wat weer betreft leverde wel weer erg mooie luchten op. En aan het eind nog een kleine inspectie van het dak.....wordt vervolgd....
ga verder naar volgend bouwverslag
terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - Ontspannen vakantie in de Algarve.