huis huren algarve portugal

De bouw is begonnen… de camping draait door

Maandag 7 december

Vandaag gaan we het marmer uitzoeken, wat Paulo gaat gebruiken voor de drempels en raamdorpels. Daarvoor moeten we naar Algoz rijden naar de werkplaats waar het marmer bewerkt wordt. Buiten waren nog enkele platen marmer waaruit we konden kiezen. Maar die stonden ons niet zo aan. Paulo keek wel een beetje zuur, omdat we de platen zo wit mogelijk wilden hebben met zo weinig mogelijk marmerstructuren erin. Dat zou 2x zo duur worden!


Nu snapten wij natuurlijk ook wel dat hij dat niet zomaar zou doen. En wij willen niks extra's betalen en binnen ons budget blijven. Dus na wat stevig heen en weer gebel naar een opslagplaats in Alcantarilha, werden we daar naar toe gebracht.
Het was lastig kiezen, want je kunt er natuurlijk niet tussen kijken. Maar we hebben plaat 4 t/m 8 van deze partij gekocht, van €90,- per m2.
En dat was gelukkig binnen het budget van Paulo.


De nieuwe weg had nog steeds een rolbeurt nodig. Omdat het zo nu en dan regent was hij al weer behoorlijk stuk gereden. Zeker door het vrachtwagentje van Irineu, die te weinig power heeft om tegen de berg op te gaan. De weg ging steeds meer lijken op een 'bugelbaan'.
Via Paulo hebben we een tril/rolmachine kunnen huren voor 2 dagen. Om het ding van 600kg goed van de wagen af te krijgen was nog even spannend. Bert dacht dat een contragewicht van 80kg extra misschien nog wel wat uit zou maken.
Er is hard geploeterd in die 2 dagen om de hele weg weer te repareren en aan te rollen.
De reboque aan de voorkant is deze week afgemaakt. Hoe de kleine Antiono de cementbakjes vult is een kunst en leuk om naar te kijken. Hij moet met zijn schep ver boven zijn hoofd om de bakjes te vullen die hij niet ziet. Ieder ander zou alle cement op zijn hoofd hebben gekregen, maar hij doet het feilloos. Helaas lukte het net niet om wanneer de schep op het hoogste punt is een foto te nemen. Dus dat laatste stukje moeten jullie er maar bij bedenken............................................................................. .................Om de deuren en ramen en langs de onderkant van de muur komen randen

Zoals jullie op de foto's kunnen zien is het meestal lekker weer. Afgelopen donderdag op 10 december was het maar liefst 25 graden.

....wordt vervolgd....
ga verder naar volgend bouwverslag
terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - links - sitemap - Ontspannen vakantie in de Algarve.