huis huren algarve portugal

De bouw is begonnenů de camping draait door

2e Pinksterdag 24 mei 2010

Inmiddels zijn de mannen weer begonnen met de bouw van het huis. Op de kale vlakte worden weer de contouren uitgezet met witkalk. Hierdoor kan de graafmachine bepalen waar de sleuven getrokken moeten worden en waar de pilaren komen te staan.

Wanneer het ijzerwerk voor de palen staat kan weer begonnen worden met het storten van het beton. op de foto's de stort van de fundering voor de 1e paal van het huis op 19 mei 2010. Dit alles onder belangstelling van enkele campinggasten.
Ondertussen wordt er druk gebruik gemaakt van de 'lavadouro'. Onze gasten waarderen het nieuwe sanitairgebouw zeer.
Bert legt bij onze veranda het restant van de de stoeptegels volgens de geheel nieuwe methode:niet in zand zoals in Nederland maar op grove 'brita'. Zand zou hier veel te snel wegspoelen.Alsof we nog niet genoeg in de bouwperikelen zitten, wordt bij Casa do Rafael 75m. verderop het dak van het huis gehaald. Het oude huisje (casa velha)aan de noordkant waar de eigenaar nog geboren is, wordt opgehoogd en d.m.v.een deur vanuit Casa do Rafael bereikbaar gemaakt.
Dit hele werk moet binnen een maand klaar zijn. We hopen dat het gaat lukken, want daarna hebben wij nog heel veel werk om het weer schoon en mooi te maken.
op de foto's kun je goed zien dat het om een heel oud huis gaat. Volgens de eigenaar is het 200 jaar oud. En volgens ons heel kwetsbaar, met al die lemen muren....

....wordt vervolgd.... ga verder naar volgend bouwverslag terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - links - sitemap - Ontspannen vakantie in de Algarve.