huis huren algarve portugal

De bouw is begonnen… de camping draait door

Zondag 7 maart 2010

Het is lente in de Algarve. De temperatuur is heerlijk, als de zon schijnt. Helaas is er nog steeds veel bewolking en ook regent het nog steeds regelmatig. Maar de natuur is prachtig en er komen steeds meer bloemen.
Het bouwen van het sanitair loopt op zijn einde. De mannen zijn nu binnen wel zo'n beetje klaar. Alle tegels liggen erin en zijn gevoegd.
.

Op zaterdag is de schilder begonnen met alles wit te maken. ook de buitenkant wordt straks eerst wit. Dan kunnen we nog even nadenken over de definitieve kleur.Het opschonen in onze vallei is ook bijna klaar. Voor 21 maart moet het hele karwei af zijn. De Odelouca stroomt breeduit door alle regenval en vindt nog maar weinig tegenstand op haar weg. Er wordt gezegd dat de stuwdam al een keer is opengezet omdat het water te snel steeg. Op dit moment ligt er bij de dam al een groot meer. Het wordt tijd dat we daar eens gaan kijken! Maar nu doen we het met de plaatjes van de Odelouca bij Porte de Figueira.Dit is de Odelouca bij het oversteekpunt Porte de Figueira. We zijn benieuwd of we er deze zomer nog doorheen kunnen!

Tot nu toe is er nog een mooi stukje architectuur blijven staan in de vallei bij Manuel. In een olijvenhof staat een oude poço (put), met een aquaduct, waarmee vroeger het water werd aangevoerd op de velden. Het heeft al veel overstromingen doorstaan. We hopen dat dit schilderachtige plaatje mag blijven, maar we vrezen het ergste. De witte paaltjes zijn onverbiddelijk: alles wat er onder ligt wordt met de grond gelijk gemaakt.

....wordt vervolgd.... ga verder naar volgend bouwverslag--> terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - links - sitemap - Ontspannen vakantie in de Algarve.