huis huren algarve portugal

De bouw is begonnen… de camping draait door

Zaterdag 21 augustus 2010

Hier dan eindelijk weer een bouwverslag. Sorry dat het weer zo lang duurde! Het warme weer is niet echt uitnodigend om achter de pc te kruipen. En ondertussen moet er zoveel gebeuren wat ook de aandacht vraagt: nieuwe keuken uitzoeken, tegels bestellen, wastafels enz. uitzoeken, terwijl de camping en verhuur ook gewoon door gaat.
Maar intussen is er genoeg gebeurd, dus we laten weer veel foto's zien.

Donderdag 22 juli 2010

Op 22 juli werd de eerste rij dakpannen gelegd. En in diezelfde week werd ook begonnen met het aanbrengen van het leidingenwerk. Dit vergde veel overleg tussen ons en Luis. Philipe het hulpje van Luis maakt voor elk stopcontact een voorbeeldje aan. Die worden op de muur gemonteerd, zodat voor iedereen duidelijk is wat er op die plek moet komen.En dan begint natuurlijk weer het grote hak- en breekwerk....
Donderdag 29 juli 2010

De dakpannen worden inmiddels voortvarend aangebracht. Vakkundig worden de dakpannen omhoog gegooid. Niet één kapot! In enkele dagen zijn ze ook daar weer klaar mee. En dan te bedenken dat het op dat moment 40+ graden was! Onverdroten gaan de mannen door met werken. Voor niet meer dan een extra flesje water of een koud pilsje aan het einde van de dag.


Op de foto's hieronder zien jullie hoeveel leidingwerk er inmiddels ligt.Woensdag 4 augustus 2010

Na de dakpannen is nu het stucwerk aan de beurt. Een uiterst precies werkje met al die randjes...Maar de mannen zijn er echte meesters in. Hier zien jullie hoe de veranda wordt gestuct.


Zondag 9 augustus 2010

Het is niet alleen maar bouwen wat de klok slaat. In de 2e week van augustus was er weer een traditioneel middeleeuws/moors feest in Silves.
De hele week wordt er gedanst, gegeten, gezongen en doet de stadsomroeper verhaal van de episodes die in de Moorse periode tussen 700 en 1680 hebben plaatsgevonden. Veel mensen zijn verkleed in een middeleeuws gewaad. Erg gezellig en leuk om je in onder te dompelen. Sommige van onze gasten zijn zelfs meerdere avonden geweest.Zaterdag 21 augustus 2010

Het buitenstucwerk is deze week afgemaakt. Het stucen is niet makkelijk bij meer dan 30 graden en moet ook regelmatig worden natgehouden om het barsten tegen te gaan.
Op de camping was het ook een gezellige boel. Hieronder zien jullie een foto van "uma noite Italiana" waarbij we verschillende soorten spaghetti koken volgens traditionele recepten. En niet alleen kinderen zijn er gek op!


De voorkant van het huis is klaar en de veranda ligt er mooi bij. De vloeren zijn dicht en we kunnen nu weer probleemloos rondwandelen in ons nieuwe huis.
De oude druivenstruik staat eenzaam te wachten op betere tijden. Hij heeft het moeilijk maar we proberen hem zo goed mogelijk te verzorgen. We hopen dat hij al dit bouwgeweld overleeft.


....wordt vervolgd.... terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - Ontspannen vakantie in de Algarve.