huis huren algarve portugal

De bouw is begonnen… de camping draait door

1 oktober 2009

Het is oktober en eindelijk hebben we de laatste vergunning binnen gekregen. We kunnen starten!


De contouren van de nieuwe weg en het parkeerpleintje zijn al een beetje te zien. Bert legt hier de rioolbuizen. Langs de nieuwe weg komt water en elektra.

Alles ligt overhoop


Vrijdag 9 oktober 2009.

Waar het sanitair moet komen, loopt de berg nogal steil omhoog. Er zit 3 meter niveauverschil tussen het hoogste en laagste punt. Een grote graafmachine graaft zich langzaam door de berg heen, waar het sanitairgebouw moet komen. Heel voorzichtig en precies wordt langs ons douche- en toiletgebouwtje de grond weg gegraven.

De graafmachine


Zaterdag 10 oktober 2009.

Het loopt hier vol met machines. We hebben inmiddels drie vrachtwagens op het terrein staan(waarvan 1 dieplader), een grote graafmachine, 1 bobcat en omdat het zaterdag is, is het zoontje van de aannemer ook mee gekomen met zijn eigen kleine quad. Het krioelt de hele ochtend door elkaar.
quad wegaanleg
Sebastião met zijn quad


Er kunnen geen stenen meer bij op de nieuwe wegen en het parkeerpleintje. Dus hebben we besloten om er nog een campingplek bij te maken, langs de oude perenboom. En toen dat ook vol was, hebben we de rest onder aan de voet van het talud gedumpt.Niet te geloven hoeveel vrachtwagens er nodig zijn om de berg af te graven!

Een nieuwe campingplek........                                                     ......wordt geboren


Het niveau van het sanitairgebouw wordt bepaald. Er staan hier 3 generaties van het aannemersgeslacht Gonçalves (Paulo met zijn vader Irineo en Sebastião) met de kraanmachinist.
Het uitzetten van het niveau Het uitzetten van het niveau
Het uitzetten van het niveau

Maandag 12 oktober 2009

Zondag is er uiteraard niet gewerkt. We hoopten het karwei vandaag af te maken. De grote vierkante bak (ongeveer 20 meter bij 20 meter)die werd uitgegraven, moest vandaag alleen nog schuine kanten krijgen. Maar na meting, moest er toch nog 2 meter verder gegraven worden.
graafwerkzaamheden graafwerkzaamheden
De tekening wordt er nog eens bijgehaald. De kraan staat bijna 3 meter boven het nieuwe grondniveau van het sanitair.
....wordt vervolgd....
ga verder naar volgend bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - links - sitemap - Ontspannen vakantie in de Algarve.