huis huren algarve portugal

De bouw is begonnenů de camping draait door

vrijdag 27 november 2009

Deze week is het dak op de 'lavadouro' gemaakt. De oude Antonio werkt al zijn hele leven als 'upper' bij Irineu. Ze hebben nog een ouderwetse 'arbeider - patroon'- verhouding. Wanneer er iets gemeten moet worden haalt Antonio Irineu erbij, ook al kan hij het zelf. Het is grappig om te zien hoe Irineu dan zijn rolmaat uit z'n zak haalt en nameet wat Antonio heeft gedaan. En het vervolgens natuurlijk goedkeurt. Aan hun houding kun je zien dat ze elkaar op hun eigen manier respecteren en waarderen en de rol accepteren die ze hebben.

............................................................................. ....................................................... Hier snijdt Antonio dakpannen op maat.

Het was ook voor het eerst een week dat het regelmatig regende. Het zand voor het stucwerk wordt allemaal gezeefd, om het mooiste en fijnste stucwerk te krijgen. Maar dat kan niet in de regen. Dus werd er besloten om alles te verhuizen naar de 'quarto'(slaapkamer). En kreeg deze naast kantine voor de mannen, er weer een nieuwe bestemming bij. Op de foto's zie je hoe alles langzamerhand in de quarto wordt geschoven.


De zandzever.................................................................. .................................en de bouwplaats

Voor het stucwerk is een steiger nodig. En wat doe je dan? Juist ja, we hakken gewoon nog een gat erbij in de muur om de balk doorheen te steken om de steiger te dragen. De muren zijn zo onderhand 1 grote gatenkaas!


Hieronder wat stillevens van het weekend...........wordt vervolgd....
ga verder naar volgend bouwverslag
terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - links - sitemap - Ontspannen vakantie in de Algarve.