huis huren algarve portugal

De bouw is begonnenů de camping draait door

Dinsdag 10 november 2009

Op 2 november hebben we de olijven geplukt en vandaag worden ze geperst op de ouderwetse olijvenpers bij Frits. Tegenwoordig worden olijven gecentrifugeerd en niet meer geperst. Door het centrifugeren kun je ook niet meer spreken van 1e persing, 2e persing enz. Dat is allemaal verleden tijd (en niet alleen in Portugal!). Maar bij Frits gaat het nog op de oude manier. Eerst worden ze zo'n 4 uur gemalen, totdat de eerste olie zichtbaar wordt.Daarna gaat de brij in matten. In elke mat komen 2 scheppen. Deze matten zijn uit Marokko gehaald, want ze zijn in Portugal niet meer te krijgen. Wanneer er een torentje van matten is opgebouwd gaat er een klein hidraulisch persje tussen om de druk op te voeren.


Vrij snel loopt de eerste olijfolie in de bak. en daarna moet er natuurlijk geproefd worden. Mmmmm..., heerlijk, 2009 is een goed olijvenjaar.


Maar nu nog even terug naar de bouw. De elektricien heeft overal aangegeven waar elektra en water moet komen. Wel op een typisch portugese manier natuurlijk!


Deze week zijn het verder voornamelijk kleine karweitjes geweest. De slaapkamer is bijna dicht en het afdak is verder gebouwd.

.............................................................................................................. mooi uitzicht vanuit de slaapkamer

....wordt vervolgd....
ga verder naar volgend bouwverslag
terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - links - sitemap - Ontspannen vakantie in de Algarve.