huis huren algarve portugal

De bouw is begonnenÖ de camping draait door

Zondag 31 januari 2010

Het opschonen van de waterlijn voor het stuwmeer gaat steeds verder door. Inmiddels zijn wij zelf ook begonnen met het weghalen van de bomen die straks toch door Aguas de Algarve worden omgezaagd. Er stond nog veel oud, dor hout, dat straks nog prima wil branden in de kachel of de pizzaoven.
De lavadouro heeft deze week steeds meer zijn definitieve vorm gekregen. We staan eindelijk op normale hoogte waardoor we nu ook beter kunnen aanvoelen hoe alles straks is. De mannen zijn deze week begonnen met het tegelen en de rest wordt gestuukt. Natuurlijk alles weer zonder de arbodienst erbij te betrekken.

Het tegelwerk van de lavadouro is bijna klaar. Alleen waar het aanrechtblad moet komen moeten de gaten nog worden uitgesneden en het blad betegeld. We hebben daarvoor extra harde tegels uitgezocht, zodat als er een pan valt, de tegel niet meteeen stuk is (hopen we).
Irineu stelde voor om de zijkant nog wat op te hogen, zodat er geen (minder?) regenwater onder het afdak komt. We zullen zien hoe het uitpakt.
Ook het tegelwerk bij de wastafels vordert gestaag. Het eerste sierrandje zit er al in.
In de douches hebben we zitbankjes geplaatst. Volgende week wordt er vloerverwarming in gelegd. Ook de elektradraden zijn deze week getrokken.

De afwatering van het dak is inmiddels ook geregeld. We willen echter toch afvoerpijpen, want anders wordt de tuin straks een zwembad als we weer zo'n wintermaand krijgen als die van dit jaar.
Als laatste afwerking komt het Algarviaanse sierstuukwerk. Irineu is er druk mee. Hij tekent eerst alles op de muur en vervolgens vraagt hij ons of het goed is. Als wij dan zeggen dat we liever iets meer de breedte benadrukken dan de hoogte, moet hij alles weer opnieuw tekenen. We verbazen ons erover dat hij geen mal gebruikt. Maar we hebben hier geleerd ons nooit meer te verbazen. EfficiŽntie is niet door portugezen uitgevonden.
....wordt vervolgd....
ga verder naar volgend bouwverslag
terug naar vorige bouwverslag

.

© 2008 Quinta Odelouca - links - sitemap - Ontspannen vakantie in de Algarve.